Polityka Prywatności/Cookies

Polityka prywatności


  1. Korzystając ze Strony www.obieramy.pl w jakikolwiek sposób (przeglądając zawartość, czytając, odwiedzając) akceptujesz zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności.
  2. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki prywatności przez opublikowanie nowej jej wersji na tej Stronie.
  3. Podczas procesu rejestracji i zakupu oraz w celu umożliwienia niektórych funkcjonalności naszej Strony będziemy prosili o podanie Twoich danych osobowych oraz adresowych. Wymagamy wyłącznie danych niezbędnych do realizacji zleconych nam dyspozycji. Niepodanie tych danych spowoduje blokadę bieżącej czynności.
  4. Nie będziemy udostępniać ani sprzedawać osobom i podmiotom trzecim Twoich danych osobowych i adresowych. To oznacza, że dane, które dobrowolnie nam przekażesz, zostaną wykorzystane wyłącznie w celu realizacji zamówienia. W związku z tym mogą zostać przekazane do instytucji obsługującej transakcje płatnicze (w celu obsługi wybranego przez Ciebie sposobu płatności i wyłącznie w tym celu), lub do firmy, zajmującej się dostarczeniem zamówienia we wskazany przez Ciebie adres doręczenia przesyłki. 
  5. Jeśli zapiszesz się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyrazisz zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane, aby Ci go wysłać.
  6. Po dokonaniu zamówienia otrzymasz od nas wiadomości email z nim związane, a dane podawane podczas korespondencji między Tobą a naszym Serwisem zostaną wykorzystane wyłączni w celu realizacji Twojej dyspozycji.
  7. W każdym momencie możesz poinformować nas o zmianie swoich danych osobowych. Masz również prawo zażądać zaprzestania wykorzystywania swoich danych i/lub wykasowania ich z bazy danych. W tym celu skontaktuj się z nami wysyłając wiadomość począ elektroniczną na adres: klient@obieramy.pl. Administrator danych osobowych zrealizuje niezwłocznie Twoją dyspozycję. 
  8. Podczas wizyty na tej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. nazwa domeny, Twój adres IP, typ systemu operacyjnego, typ przeglądarki, itp.
  9. Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. Dostęp do nich wymaga pełnej autoryzacji od osób zarządzających sklepem i realizowany jest poprzez szyfrowane połączenie SSL. Również finalizacja Twoich zamówień używa połączenia szyfrowanego SSL aby Twoje dane były odpowiednio chronione.
  10. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
  11. W przypadkach, gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości (np. w przypadku naruszenia prawa).


Polityka cookies


  1. Serwis www.obieramy.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu www.obieramy.pl i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu www.obieramy.pl z siedzibą w Warszawie, ul. Lindleya 16, 02-013 Warszawa.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • Dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.
    • Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
    • Utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.
    • Dopasowania treści reklam emitowanych w sieci reklamowej Google – więcej informacji o plikach cookies wykorzystywanych przez Google w sieci reklamowej można znaleźć na stronie: https://support.google.com/adwords/answer/2407785
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne“ (session cookies) oraz „stałe“ (persistent cookies). Cookies „sesyjne“ są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe“ pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne“ pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu.
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu.
    • „wydajnościowe“ pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu.
    • „funkcjonalne“ pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie“ wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.
    • „reklamowe“ pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Prawa autorskie przysługują IAB Polska.
Źródło: http://wszystkoociasteczkach.pl/.

Logo Dotpay

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów